Pressmeddelanden

Simris Alg på LloydsApotek

Simris Alg inleder ett samarbete med LloydsApotek, som från och med nu kommer sälja det skånska pionjärföretagets kosttillskott och superfoods från odlade alger. Först ut är fyra produkter ur serien Simris® Select: Boosting Astaxanthin, Finest Chlorella, Sundried Spirulina och Chlorella Crispies. 

“Det här är ett jätteroligt samarbete för oss. Apoteken håller en mycket hög ambitionsnivå vad gäller service och kvalitet, som passar våra lite mer exklusiva algprodukter,” säger Fredrika Gullfot, VD för Simris Alg. “Vi gillar också att LloydsApotek ingår i en internationell koncern, där det på sikt kan finnas synergieffekter.”

Samarbetet med LloydsApotek är Simris Algs första officiella samarbete med en större butikskedja. LloydsApotek har 79 apotek runt om i landet och ingår i Celesio Group, ett ledande internationellt tjänsteföretag inom läkemedel, apotek och hälsa, med verksamhet i 14 länder.

Simris® Select är en nyskapande serie livsmedel och kosttillskott med odlade alger från utvalda algodlare i Europa. I serien ingår både klassiska superfoods som chlorella, och nyheter i form av soltorkad spirulina, chlorella crispies, vegovänligt astaxantin och teer med naturligt betakaroten från alger. Produkterna har utvecklats av Simris Alg i direkt samarbete med respektive odlare. Genom sin expertkunskap inom algodling kan Simris Alg garantera högsta kvalitet på produkterna, som tillsammans med sina attraktiva förpackningar passar dagens hälso- och trendmedvetna konsumenter. Följande produkter ingår från och med nu i LloydsApoteks sortiment:

Boosting Astaxanthin: 100% naturligt astaxathin i helvegetabiliska kapslar, odlat i Sverige

Finest Chlorella: klassiskt chlorellapulver av högsta kvalitet, växthusodlat i Tyskland

Sundried Spirulina: soltorkad spirulinacrunch, odlad på traditionellt vis av franska kooperationen för spirulinaodlare

Chlorella Crispies: krispiga rispuffar, täckta med finaste chlorella från soliga Portugal.

Ladda ned

Event

  • För närvarande är inga event inplanerade

Video

VD-intervju för Mangold Insight juni 2020

Analyser

160408 SvD Börspuls Peter Benson/Daniel Hniopek
Algerna blomstrar om Simris visar ny kärnkompetens