Pressmeddelanden

Ny styrelse i Simris Alg

Valberedningen för Simris Alg AB (publ) har lämnat sitt förslag till ny styrelse inför årsstämman den 11 maj 2017. Bolagets grundare Fredrika Gullfot föreslås som ny styrelseordförande. Nyval föreslås av Adam Springfeldt, medgrundare och Creative Director för reklambyrådelen inom Acne. 

En enhällig valberedning föreslår omval av Anders Laurin, Christian Ehrhardt och Fredrika Gullfot som styrelseledamöter. Fredrika Gullfot föreslås som styrelsens nya ordförande efter att ha lämnat VD-rollen. Ny VD sedan 16 april 2017 är Jonas Regnér, med förflutet från bl.a. Gooh AB, Axfood och Coop.

“Den senaste tiden har vi förstärkt bolagsledningen med oerhört kompetenta och erfarna personer,” kommenterar Fredrika Gullfot. “Vi har därför satsat på en offensiv laguppställning i vårt förslag till styrelse, för att tydligt fokusera på business. Jag är särskilt glad att välkomna Adam Springfeldt som ny ledamot eftersom vi ser vårt varumärke som en av våra viktigaste strategiska tillgångar. Adam har en oerhört imponerande erfarenhet men också starkt visionär ådra när det gäller varumärkesbyggande och kommunikation.”

Adam Springfeldt är en prisbelönt kreatör och entreprenör med över 17 års erfarenhet av att skapa och bygga varumärken och utforma kommunikation. Han är en av grundarna av reklambyrå-delen inom det kreativa kollektivet Acne där han arbetar som Creative Director med fokus på International New Business. Adam är även medgrundare till skjortvarumärket Schnayderman’s och sociala betting-appen Copabet.

Enligt Simris Algs bolagsordning skall styrelsen bestå av minst tre och högst fem ledamöter. Valberedningen har för avsikt att rekrytera en femte styrelseledamot under året, för att ytterligare stärka styrelsens kompetens inom e-commerce och nya digitala affärer.

Event

  • För närvarande är inga event inplanerade

Video

VD-intervju för Mangold Insight juni 2020

Analyser

160408 SvD Börspuls Peter Benson/Daniel Hniopek
Algerna blomstrar om Simris visar ny kärnkompetens