Besök algfarmen – sommaren 2020

Varje sommar tar vi emot många nyfikna besökare på algfarmen, och för oss har det alltid varit självklart att de som vill ska ha möjlighet att se våra unika odlingar. Den här sommaren är som vi alla vet lite annorlunda, och vi har därför behövt anpassat besöksverksamheten.

Vi kommer att ha öppet hus med visningar av algfarmen endast vid två datum denna sommar,

Läs mer

Investera i framtiden

Just nu genomför vi en företrädesemission av aktier och vi välkomnar både gamla och nya aktieägare att delta.

Vi vet att vi kan lösa flera av vår tids stora ödesfrågor genom ny, grön teknik. Lösningar som har sitt ursprung i naturens egna processer. Nya, bättre produktionsmetoder i samklang med klimatet och vår miljö, och hållbara råvaror direkt från källan.

Läs mer

World Ocean Day – A celebration of our Oceans

The mysteries of the Mariana Trench, the vivid colors of the Great Barrier Reef and the mind-boggling Sandfalls in Mexico. The World Ocean has always fascinated and captivated human beings. It inspired Homer when writing the Odyssey, just as it did Herman Melville in the creation of Moby Dick. But oceans are not only a treat for the eye and the imagination. They have helped feed ourselves and our loved ones for 40 000 years and given us transportation opportunities for more than 3 500 years.

Läs mer

Simris gäst hos The Epic Table podcast

Simris VD Fredrika Gullfot gästade den New York-baserade kändiskocken Dan Churchills podcast The Epic Table. Nu finns avsnittet ute och du kan lyssna på det här.

Ett samtal om Simris, mikroalger och omega-3 samtidigt som Dan lagar till en frukostgröt à la Morotskaka. Fredrika berättar om hur Simris kom till, och hur många timmars löpning på Österlen gav henne idén att börja odla alger.

Läs mer

Träffa oss på IBE i L.A.

Nästa vecka kommer Simris delta på Indie Beauty Expo (IBE) i Los Angeles, och i år är det extra roligt att vara på plats! Vår Simris® Algae Omega-3 for Athletes valdes ut från hundratals bidrag till IBE 2019 Best in Show. Vi var en av tre finalister i kategorin “Bästa produkter för atleter”!

Indie Beauty Expo (IBE) är en mässa där journalister och influencers snappar upp nyheter och trender,

Läs mer

En middag med rutiner

Simris kickstartade det nya året med att arrangera ett middagsevent i New York. Vi träffade vänner och branschkollegor för att dela med oss av Simris hälsofilosofi: Hälsa är att vara stark, Hälsa är skönhet, Hälsa är frihet. Att vara hälsosam handlar om att kunna njuta av livet till fullo!

Daphne Jaeschke beratet om rutiner och bra vanor

Simris medgrundare Daphne Jaeschke berättade om fördelarna med att upprätthålla hälsosamma rutiner och vetenskapen bakom hur man skapar en vana som håller i sig.

Läs mer

Snacka alger med oss på Vegovision

Har du funderingar kring alger? Kom till Vegovision i Stockholm helgen 2-3 november och snacka alger och omega-3 med oss!

Vegovision arrangeras av våra vänner på Djurens Rätt och är en mässa för vegovänliga produkter. Titta förbi hos oss i Simris-montern och säg hej till alla våra algprodukter. Vi finns på monterplats 42.

Vegovision äger rum på Münchenbryggeriet,

Läs mer

Utställningen #NÄRSKAPAT under Österlen Lyser

Under Österlen Lyser öppnar vi upp algfarmen för konsten! #NÄRSKAPAT är en samlingsutställning med konstnärer från nätverksgruppen Österlen Syd. Här kan du uppleva olika konstnärliga tekniker som måleri, keramik och glas.
Under lördagen finns även chansen att ta en guidad tur i vårt världsunika växthus!

Lördag 2 november kl 15.00 – 20.00
Guidade visningarna av växthuset kl.

Läs mer

Nyfiken på att investera i Simris Alg?

Just nu pågår en företrädesemission och vi välkomnar både gamla och nya aktieägare att delta.
Om du är nyfiken på att veta mer om oss som investering finns det nya videopresentationer och artiklar som vi varmt rekommenderar. Vi har plockat ihop ett urval nedan.

Om du vill veta mer om nyemissionen och hur du tecknar dig finns information och prospekt med mera på våra investerarsidor, 

Läs mer

Kronprinsessan Victoria besökte Simris Alg

Igår hade vi den stora äran att få välkomna Kronprinsessan Victoria till algfarmen i Hammenhög. Kronprinsessan är känd för sitt stora intresse för marin forskning, våra hav och vattenmiljöer, och vi var mycket glada att få dela med oss av vår passion för att rädda världshaven.

Fredrika Gullfot, VD på Simris Alg och Kronprinsessan Victoria

Vi pratade om hur omega-3 från alger kan bidra till att minska utfiskning, och visade hur Simris Alg bidrar till en cirkulär ekonomi genom att skapa hållbara kretslopp med näraliggande gårdar och företag.

Läs mer