Pressmeddelanden

Simris Alg avser besluta om riktad nyemission om 345 tkr till Khalid Meniri

Styrelsen för Simris Alg avser att genomföra en riktad nyemission av aktier om ca. 344 600 kronor till Khalid Meniri. Nyemissionen är ett led i rekryteringen av Khalid Meniri som skall leda bolagets digitala satsning.

Styrelsen har fattat erforderliga beslut enligt 13 kap 6 § aktiebolagslagen för att genomföra nyemissionen. Nyemissionen avser 52 772 aktier serie B och innebär en ökning av aktiekapitalet med 4 584,58 kronor. Aktierna kommer emitteras till en teckningskurs på ca. 6,53 kronor, motsvarande genomsnittlig aktiekurs under tio handelsdagar från 29 juli till 9 augusti 2019. Nyemissionen kommer genomföras med avvikelse från befintliga aktieägares företrädesrätt, i enlighet med föregående årsstämmans bemyndigande till styrelsen. Styrelsens motivering för att utnyttja bemyndigandet är att nyemissionen bidrar till att knyta viktig kompetens inom digital utveckling, marknadsföring och försäljning till bolaget. 

Khalid Meniri kommer att arbeta på interimsbasis med att bygga upp och leda Simris Algs digitala närvaro globalt, inkl. e-handel. Khalid är en flerfaldigt prisbelönad digital kreatör med spetskompetens inom användarupplevelse och design. Utöver sitt egna bolag Six Travel har han arbetat med kunder som Harper’s Bazaar, L’Oréal, Disney, Miu Miu, Taylor Swift, och Moda Operandi.

Ladda ned

Release

Event

  • För närvarande är inga event inplanerade

Video

VD-intervju för Mangold Insight juni 2020

Analyser

160408 SvD Börspuls Peter Benson/Daniel Hniopek
Algerna blomstrar om Simris visar ny kärnkompetens