Pressmeddelanden

VD-byte i Simris Alg

Simris Alg har rekryterat Jonas Regnér till posten som VD, som ett led i det fortsatta arbetet att rigga bolaget för tillväxt och lönsamhet. Jonas tillträder till en början som vice VD med särskilt ansvar för bolagets affärsverksamhet. Nuvarande VD och grundare Fredrika Gullfot kommer att fortsätta arbeta på heltid med bolagets expansion.

Jonas Regnér har lång erfarenhet av snabbrörliga konsumentvaror från bland annat Axfood, Coop och Gooh AB. Som försäljnings- och marknadschef och senare VD för Gooh AB tog Jonas bolaget från noll till över 100 mkr i omsättning och marknadsledande position. Jonas har även haft interimsuppdrag som marknadschef för Life AB, och som rådgivare och styrelseledamot åt uppstartsbolag som Yollibox och Belly Balance.

Simris Alg byggde under 2016 klart sin världsunika algodling till full industriell skala, och ligger i startgroparna för internationell lansering av sina omega-3-produkter från odlade alger. VD-bytet är ett led i arbetet att skapa tillväxt och lönsamhet, där bolaget nu går från processutveckling till en ny, affärsdriven fas.

Det är en sprudlande glad duo som kommenterar den nya ledarkonstellationen:

“Vi hade inte räknat med att byta VD redan i år, men när Jonas dök upp kändes det som en match made in heaven, “ kommenterar grundaren och nuvarande VD Fredrika Gullfot. “Mitt team och jag har byggt en solid grund för bolaget, och nu gäller det att någon med rätt affärskunnande och ledaregenskaper tar över för att businessen ska flyga. Jonas har en grym track record och känns helt rätt för att ta Simris till nästa nivå.”

"Jag är oerhört tacksam och glad över att jag fått förtroendet att som VD vara med och föra Simris Alg in i en ny spännande och expansiv fas, “ säger Jonas Regnér, tillträdande VD. “Bolaget har med sin innovativa teknik för att utvinna Omega 3 olja ur alger unika förutsättningar att lyckas på en global marknad präglad av växande efterfrågan och allt starkare fokus såväl på hållbar utveckling som på hälsa."

Jonas Regnér tillträder under en övergångsperiod som vice VD med särskilt ansvar för bolagets affärsverksamhet. VD-bytet planeras att verkställas i april. Fredrika Gullfot kommer att fortsätta arbeta på heltid med Simris Algs expansion, och föreslås att ta över rollen som styrelsens ordförande vid årsstämman den 11 maj 2017.

Ladda ned

Release

Event

  • 11 maj 2017: Årsstämma i Hammenhög med visning av algfarmen
  • 8 maj 2018: Årsstämma i Hammenhög med visning av algfarmen

Video

Simris Alg – Vd kommenterar kvartalet som gått Q3-2017

 

Simris Alg träder in på den europeiska marknaden Q2-2017

 

170222 FinwireTV: #Sitdown Simris Alg bokslutskommuniké 2016

 

161111 FinwireTV: #Sitdown Simris Alg Q3-2016

 

160824 FinwireTV: #Sitdown Simris Alg Q2-2016

 

160422 EFN: intervju i samband med första handelsdag

 

160324 FinwireTV: #HemmaHos Simris Alg

Analyser

160408 SvD Börspuls Peter Benson/Daniel Hniopek
Algerna blomstrar om Simris visar ny kärnkompetens