Pressmeddelanden

OBS! Det är för närvarande problem med Cisions plattform.
Vår Årsredovisning 2018 kan laddas ned här.

Simris Alg vinner Livsmedelspriset 2017

Under Livsmedelsdagarna i Tylösand stod det klart att det skånska pionjärföretaget Simris Alg tar hem Livsmedelsföreningens pris för sina uppmärksammade algbaserade omega-3-produkter.

För 51 gången i ordningen delade Livsmedelsföreningen ut det årliga Livsmedelspriset till “en person/företag/organisation som på ett inspirerande och innovativt sätt tagit initiativ till, eller utvecklat förutsättningar för att öka livsmedelsnäringens konkurrenskraft och utveckling.” I år vinner alltså Simris Alg, med motiveringen:

”Med oerhörd energi och en vision om att bli en föregångare i den biobaserade ekonomin startade Fredrika Gullfot Simris Alg. Hon ställde sig frågan: Vad kan en av världens allra äldsta livsformer lära oss moderna människor? Hon upptäckte att det var onödigt att omega-3-tillskotten bidrar till utfiskningen, när det är i algerna som det goda finns. Där började en framgångssaga som idag är en världsberömd algfarm. Ingen kan tveka om Gullfots känslor för alger, hon beskriver det som en kärlekssaga. Bakom alla succéer finns en eldsjäl – Fredrika Gullfot är en strålande företrädare för ett innovativt och affärsdrivande livsmedelsföretag.”
 

Sedan starten har priset gått till en rad namnkunniga aktörer som Ruben Rausing, Lantmännen, Svenskt Kött, och Saltå Kvarn.

– Det här är ett både roligt och viktigt erkännande som bekräftar vår roll som banbrytare inom livsmedelsindustrin. Det finns ett enormt förnyelsebehov när det gäller hållbar framställning av livsmedel och kosttillskott, och vi är en viktig del i utvecklingen, säger Fredrika Gullfot, Simris Algs VD och grundare.

Simris Alg noterades under 2016 på First North och har sedan dess fått ett positivt besked om EU-godkännande av sina produkter, inlett försäljningssamarbete med Apoteket, lanserat i Berlin och påbörjat satsningar i Asien.

– Simris Algs framtid är verkligen spännande och den här utmärkelsen är ännu ett bevis på att andra också ser potentialen i att byta ut en problematisk råvara som fiskolja mot hållbart odlade alger, avslutar Fredrika Gullfot.

Fakta om Livsmedelspriset:
Livsmedelspriset delas sedan 1964 ut av Livsmedelsföreningen till personer, organisationer eller företag som på ett inspirerande och innovativt sätt tagit initiativ till, eller utvecklat förutsättningar för att öka livsmedelsnäringens konkurrenskraft och utveckling. Utöver Simris Alg var följande företag/personer nominerade till 2017 års Livsmedelspris: Kronfågel, Foodtruster, Food Venture and Partnering Day, Jon Hillgren/Hernö Gin, Östgötasvamp AB, Chokladfabrikör Jenny Berg, Sofia Kocher/Musselfeed, meNY, Christina Möller och Tina-Marie Qwiberg.

Ladda ned

Release

Event

  • 11 maj 2017: Årsstämma i Hammenhög med visning av algfarmen
  • 8 maj 2018: Årsstämma i Hammenhög med visning av algfarmen

Video

Simris Alg – Vd kommenterar kvartalet som gått Q3-2017

 

Simris Alg träder in på den europeiska marknaden Q2-2017

 

170222 FinwireTV: #Sitdown Simris Alg bokslutskommuniké 2016

 

161111 FinwireTV: #Sitdown Simris Alg Q3-2016

 

160824 FinwireTV: #Sitdown Simris Alg Q2-2016

 

160422 EFN: intervju i samband med första handelsdag

 

160324 FinwireTV: #HemmaHos Simris Alg

Analyser

160408 SvD Börspuls Peter Benson/Daniel Hniopek
Algerna blomstrar om Simris visar ny kärnkompetens