Pressmeddelanden

Val av ny styrelse i Simris Alg

Styrelsen i Simris Alg AB (publ) har kallat till extra stämma den 19 december 2019 för val av ny styrelse. Som ny ledamot föreslås Magnus Högström. Omval föreslås av Johan Jörgensen (ordf), Nils Andersson, Anders Frostenson och Fredrika Gullfot. Adam Springfeldt har avböjt omval på grund av tidsbrist. Kallelse till extra stämma har skett genom separat meddelande.

Simris Alg genomför för närvarande en översyn av bolagets ledning och organisation, för att bättre motsvara verksamhetens behov och framtida utveckling. För att förstärka styrelsens kompetens inom finansiering och finansmarknadsfrågor föreslås inval av Magnus Högström som ny ledamot i styrelsen. Magnus har bakgrund som analytiker och fondförvaltare från bl.a. Adelphi Capital och SEB, och är idag verksam som privat investerare. Han är delägare i Simris Alg med 153 328 B-aktier och teckningsoptioner motsvarande ytterligare 149 443 B-aktier. Adam Springfeldt har avböjt omval på grund av tidsbrist, då han numera delar sin tid mellan London och Stockholm. Sedan tidigare har även Pia Gideon och Louise Nicolin lämnat Simris Algs styrelse, och Johan Jörgensen valdes in som ny styrelseordförande vid den extra stämma som hölls 21 november 2019.

”Vi behöver en nystart och jag tycker det är positivt att vi får en i princip helt ny styrelsekonstellation. Nu kan vi fokusera framåt med nya friska krafter,” säger Fredrika Gullfot, Simris Algs grundare och VD.

”Både Johan Jörgensen och Magnus Högström för in viktig ny kompetens i styrelsen, och vi kommer fortsätta leta bra personer tills vi har rätt laguppställning för vår expansion.”    

Valet till ny styrelse kommer ske vid extra bolagsstämma den 19 december 2019. Formell kallelse till extrastämman har skett i separat meddelande.

Ladda ned

Release

Event

  • För närvarande är inga event inplanerade

Video

VD-intervju för Mangold Insight juni 2020

Analyser

160408 SvD Börspuls Peter Benson/Daniel Hniopek
Algerna blomstrar om Simris visar ny kärnkompetens