Pressmeddelanden

Simris grundare och VD överför teckningsrätter till veteran inom skönhetsbranschen i pågående företrädesemission

Simris Alg (FNSE: SIMRIS), ett svenskt pionjärföretag som odlar alger för att ersätta ohållbara marina ingredienser, genomför just nu en företrädesemission om ca. 29,1 MSEK. Grundare och VD Fredrika Gullfot har överfört uniträtter till en investeringsfond tillhörande Steven Schapera, veteran inom skönhetsbranschen, som deltar i företrädesemissionen med en teckning av 480 000 uniträtter, motsvarande cirka 1,3 MSEK.

Steven Schapera har över 30 års erfarenhet från att grunda och bygga bolag inom jordbruk, vinproduktion och skönhetsbranschen. Han är globalt ansedd som branschexpert efter att ha varit medgrundare till BECCA Cosmetics som grundades 2001 och framgångsrikt såldes till Estée Lauder 2016. Steven är fortsatt engagerad som styrelseordförande i ursprungliga ägarbolaget BECCA Holdings. Han är också verksam som styrelseordförande i ASX- och FRA-noterade Crowd Media Holdings Ltd, och som styrelseledamot i ett flertal bolag inom hälsa, skönhet och wellness.

VD och grundare Fredrika Gullfot är näst störst aktieägare i Simris Alg med 4,7 procent av aktierna och 5,8 procent av rösterna. För att möjliggöra investeringen från Steven Schaperas investeringsfond har Fredrika Gullfot överfört uniträtter motsvarande 480 000 units (1 440 000 aktier, cirka 1.3 MSEK). Överföringen har registrerats hos Finansinspektionen enligt gällande regler för insynspersoners transaktioner. Uniträtterna har överförts som gåva och Fredrika Gullfot erhåller ingen finansiell ersättning genom transaktionen.

”Det har varit viktigt för oss att öppna vårt nätverk för internationella investerare,” säger Fredrika Gullfot. ”Det är en stor fördel både för vår ägarstruktur och vår marknadslansering att få in nya investerare med tung bakgrund i vår bransch. Steven har en unik mix av kunskap, nätverk och erfarenhet som är relevant för Simris och våra planer, och jag är mycket glad att välkomna Steven bland våra aktieägare.”

Simris genomför för närvarande en kapitalanskaffning om 29,1 miljoner kr genom en företrädesemission av units motsvarande 0,90 kr per aktie. Bolaget kan erhålla ytterligare 1,9 – 38,8 miljoner kr vid inlösen av tillhörande teckningsoptioner. Företrädesemissionen är garanterad till 50 procent genom teckningsförbindelser och garantier. Sista dagen för teckning är 8 juli 2020.

Event

  • För närvarande är inga event inplanerade

Video

VD-intervju för Mangold Insight juni 2020

Analyser

160408 SvD Börspuls Peter Benson/Daniel Hniopek
Algerna blomstrar om Simris visar ny kärnkompetens