Pressmeddelanden

Simris Alg: försäljning över en miljon i januari

Simris Algs nysatsning på internationella marknader börjar nu bära frukt, efter flera år av obetydlig försäljning på grund EU-regelverket för nya livsmedel. Redan i januari månad översteg försäljningen en miljon kronor, vilket är mer än vad företaget tidigare omsatt på årsbasis.

De ökade försäljningsintäkterna består främst av den första större ordern till Sydkorea, som levererades i dagarna. Även webbförsäljningen har ökat i både Sverige och USA, som numera är bolagets viktigaste marknad för sina omega-3-tillskott från odlade alger.

- Hundåren är över, säger bolagets grundare och VD Fredrika Gullfot. Allt är riggat och klart på våra målmarknader, och det är bara att sälja.

Simris Alg offentliggör i normalfallet försäljningssiffror endast på kvartalsbasis. Då den ökade försäljningen i januari bedöms avvika väsentligt från marknadens förväntningar väljer bolaget att offentliggöra uppgiften i förtid. Framtida försäljningssiffror kommer i sedvanlig ordning att offentliggöras i samband med ordinarie kvartalsrapporter.

Ladda ned

Release

Event

  • För närvarande är inga event inplanerade

Video

VD-intervju för Mangold Insight juni 2020

Analyser

160408 SvD Börspuls Peter Benson/Daniel Hniopek
Algerna blomstrar om Simris visar ny kärnkompetens