Pressmeddelanden

Simris Alg beslutar om nyemission om 215 tkr till L'Officiel Fund

Simris Alg genomför en tredje riktad nyemission om 215 499 kronor till L’Officiel Fund. Nyemissionen genomförs för att reglera ett tidigare avrop från juli 2018 enligt villkoren i det finansieringsavtal som tecknades med fonden i mars 2018.

Nyemissionen avser 26 676 aktier serie B och innebär en ökning av aktiekapitalet med 2 318 kronor. Aktierna emitteras till en teckningskurs på ca. 8,08 kr, motsvarande 90 procent av genomsnittlig slutkurs under prissättningsperioden om 15 handelsdagar räknat från 8 juli 2018. Nyemissionen till L’Officiel Fund kommer genomföras med avvikelse från befintliga aktieägares företrädesrätt, i enlighet med föregående årsstämmans bemyndigande till styrelsen. Styrelsens motivering för att utnyttja bemyndigandet är att nyemissionen bidrar till att stärka bolagets kassa till en fördelaktig kurs.

Nyemissionen genomförs för att reglera ett tidigare avrop från juli 2018. Ledningen för Simris Alg avser i nuläget inte att genomföra ytterligare avrop enligt finansieringsavtalet med L’Officiel Fund, och verkar aktivt för att säkerställa likviditeten och fortsatt finansiera verksamheten till så förmånliga villkor som möjligt, i syfte att gynna aktieägarnas långsiktiga intressen.

L’Officiel Fund är ett samarbete mellan Global Emerging Markets (GEM) Group och Jalou Media Group, utgivare av det ikoniska internationella modemagasinet L’Officiel. Fonden lanserades i december 2017 med syfte att stötta globala och nya lyxvarumärken med kapital och marknadsföring. Fonden stödjer Simris Alg genom ett treårigt finansieringsavtal och marknadsföring på USA-marknaden.

Ladda ned

Release

Event

  • För närvarande är inga event inplanerade

Video

VD-intervju för Mangold Insight juni 2020

Analyser

160408 SvD Börspuls Peter Benson/Daniel Hniopek
Algerna blomstrar om Simris visar ny kärnkompetens