Pressmeddelanden

Simris Alg anpassar verksamheten med anledning av coronakrisen

Med anledning av utbrottet av covid-19 genomför Simris Alg ett antal åtgärder för att anpassa verksamheten till det osäkra läget i omvärlden. Fokus läggs på att minska kostnader och samtidigt upprätthålla de affärskritiska aktiviteter som bäst gynnar bolagets fortsatta utveckling. Tillverkning och leveransförmåga har säkrats för att upprätthålla den viktiga e-handeln i USA, som trots läget visar fortsatt tillväxt. Simris Alg har vidare kommit överens med samtliga medarbetare om korttidspermittering, för att snabbt kunna återgå till full kapacitet när situationen stabiliseras. 

USA är Simris Algs viktigaste målmarknad. Situationen i landet innebär att lanseringen av bolagets produkter för närvarande inte kan drivas med full kraft. Planerade marknadsaktiviteter har därför ställts in på obestämd framtid. Fokus ligger nu på att upprätthålla servicen åt befintliga kunder, inklusive e-handeln. 

“Med stängda gränser och en oviss framtid för butikshandeln kan vi helt enkelt inte genomföra våra planerade marknadsaktiviteter just nu. Samtidigt ser vi att vår webbförsäljning i USA fortsätter att öka, varför vi trots läget är fortsatt optimistiska,” säger Fredrika Gullfot, Simris Algs grundare och VD. “Det handlar om anpassningsförmåga och uthållighet, och vi är bra på båda.”   

Bolaget har säkrat kritiska punkter och anpassat verksamheten för att fortsatt kunna leverera oberoende av leverantörer som drabbas av coronakrisen. Samtidigt har man kommit överens om tillfälligt förkortad arbetstid för samtliga medarbetare. 

“Det är inte aktuellt för oss att säga upp personal. Vi är ett tight team med högt specialiserade kompetenser, där vi inte har råd att avvara någon. Däremot kan vi temporärt gå ner i arbetstid, för att hålla oss över vatten. När vi ser att utvecklingen börjar gå åt rätt håll igen kan vi snabbt återgå till fullt tempo.” 

Ladda ned

Release

Event

  • För närvarande är inga event inplanerade

Video

VD-intervju för Mangold Insight juni 2020

Analyser

160408 SvD Börspuls Peter Benson/Daniel Hniopek
Algerna blomstrar om Simris visar ny kärnkompetens