Pressmeddelanden

Ny styrelseordförande till Simris Alg

Styrelsen för Simris Alg AB (publ) har beslutat att kalla till extra bolagsstämma för val av ny styrelseordförande. Bakgrunden är att Pia Gideon valt att lämna sitt uppdrag som ordförande den 5 november. Som ny styrelseordförande föreslås Johan Jörgensen.

Pia Gideon lämnar sitt uppdrag som ordförande i Simris Alg den 5 november. Hon har framfört att anledningen till att hennes uppdrag avslutas i förtid är att det råder delade meningar mellan ordföranden och delar av styrelsen om hur bolaget ska drivas. Tidpunkten för ordförandebytet är vald med hänsyn till den nu genomförda emissionen.

Till ny styrelseordförande föreslås Johan Jörgensen, entreprenör och investerare med inriktning på foodtech. Johan har ett unikt internationellt nätverk inom foodtech och har haft en ledande roll i att lyfta sektorn i Sverige. Johan bedöms vara väl lämpad att leda styrelsens arbete i den avgörande fas som bolaget befinner sig i.

”Johan, precis som Simris, drivs av en vision att rita om kartan för livsmedelskedjan. Han är också entreprenör i grunden, och förstår det driv som krävs för att komma framåt,” kommenterar Fredrika Gullfot, Simris Algs grundare och VD.

“Simris har sedan starten varit ett av mina absoluta favoritbolag. Konceptet att ta överbliven koldioxid och att via alger konvertera den till en lösning på utfiskningen av haven för att få tag på omega3-olja är inget annat än briljant. För mig är Simris Tesla för omega-3 och jag ser fram emot att få bidra med det jag kan för att bolaget ska uppnå sin fulla potential,” säger Johan Jörgensen.

Valet till ny styrelseordförande är planerad att ske vid extra bolagsstämma den 21 november 2019. Kallelse till extra stämman sker i separat meddelande.

Om Johan Jörgensen
Johan är entreprenör och investerare med foodtech som specialitet. Han har varit delaktig i den svenska internetsektorn sedan starten på 90-talet. 2011 utsågs han till ”årets riskkapitalist” av tidningen Veckans Affärer. Det blev också startskottet på hans fokusering på foodtech och ledde så småningom till grundandet av Sweden Foodtech, som idag är den ledande konsultorganisationen för foodtech i Norden. När Johan inte sitter i styrelser eller föreläser om foodtech någonstans i världen utvecklar han strategier och coachar entreprenörer i så väl stora som små organisationer. Vid sidan av sitt styrelseengagemang i mindre bolag är Johan även styrelseordförande i crowdfundingbolaget FundedByMe, noterat på NGM. Johan har ett unikt nätverk inom foodtech såväl i Sverige som internationellt.

Event

  • För närvarande är inga event inplanerade

Video

VD-intervju för Mangold Insight juni 2020

Analyser

160408 SvD Börspuls Peter Benson/Daniel Hniopek
Algerna blomstrar om Simris visar ny kärnkompetens