Simris Alg förstärker styrelsen

PRESSRELEASE SIMRIS ALG AB

Simris Alg förstärker styrelsen inför Marknadsintroduktion

Som ett led inför den förestående marknadsintroduktionen har pionjärföretaget Simris Alg AB valt ny bolagsstyrelse. Bland de nya ledamöterna märks Ebba Fåhraeus och Jan Johansson. Tidigare styrelseledamoten och delägaren Björn Munkeby går in som styrelsens ordförande.

Den nya styrelsen har som uppgift att leda Simris Alg i företagets nästa fas. Nyligen presenterade man den första egenproducerade algoljan, och Simris Alg planerar nu lanseringen av sina första produkter under 2014. Bolaget skall även förberedas inför notering på First North inom något år.

”Vi har förstärkt styrelsen inom marknad och finans,” säger bolagets grundare och VD Fredrika Gullfot. ”Det är ett entusiastiskt kanongäng som känns helt rätt för den intensiva och utmanande period vi har framför oss. Det skall bli jätteroligt att få arbeta med så erfarna och kompetenta styrelseproffs som Ebba och Jan.”

Den nya styrelsen är ett led i arbetet att bygga upp en professionell organisation för att utveckla det innovationsbaserade företaget till globalt tillväxtbolag. Intresset för företagets omega-3-produkter från odlade alger är skyhögt på den internationella marknaden, och Simris Alg räknar med snabb expansion efter den förestående lanseringen.

Tidigare styrelseledamoten och delägaren Björn Munkeby tar över ordförandeklubban från Uno Levinsson. ”Jag är oerhört tacksam för det jobb och engagemang som Uno lagt ner på Simris Alg,” säger Fredrika Gullfot. ”Det höga tempo vi lyckats hålla under de här två åren är till mycket stor del Unos förtjänst. Jag hoppas fler erfarna näringslivsprofiler tar efter Uno Levinsson som exempel, och hjälper nystartsföretag att komma igång på ett bra sätt.”

Simris Algs nya styrelse valdes vid en extra bolagsstämma den 25 november, och består nu av Tommy Johansson, Ebba Fåhraeus, Jan Johansson, och Björn Munkeby som ordförande. Björn Munkeby kommer även att arbeta operativt i bolaget med försäljningsfrågor. Grundaren Fredrika Gullfot fortsätter som bolagets VD.

Om Simris Alg AB

Simris Alg AB är ett innovationsbaserat företag som tillverkar hälsoprodukter från odlade mikroalger. Bolaget grundades 2011 av KTH-forskaren Fredrika Gullfot, och har idag åtta anställda. Ägare är grundaren, ALMI Innovationsbron, och privata investerare. Simris Algs odlingsanläggning i byn Hammenhög på Österlen togs i drift under våren 2013, och är den första kommersiella algodlingen för oljeproduktion i Sverige. Oljan används till kosttillskott och livsmedel under varumärket Simris® Omega-3. De första produkterna lanseras under 2014.