Vegansk milkshake med spirulina

Superalgen spirulina blir alldeles blå när man lägger den i blöt. Så varför inte smurfa till livet med en god och nyttig Spirulina Sprinkles shake? En vegansk glassdrink som både är festlig och gör gott!

Glassdrink med nyttigheter 

Det är enkelt att göra en vegansk variant av den klassiska milkshaken. Allt du behöver är vegoglass, din favorit från vegetariska mjölkhyllan och en nypa spirulina. För att göra det extra festligt kan man toppa med vispad vegansk grädde. Spirulina är en superalg fullproppad med vitaminer, mineraler, betakaroten och protein. Det riktigt roliga med spirulina är att den gör vår shake alldeles ljusblå!

Naturlig växtbaserad färg

Du kan använda Spirulina Sprinkles precis som de är, men om du blötlägger spirulinan i vegodrycken en stund innan du blandar shaken så släpper algen mer färg. Vill du ha riktigt djupblå färg så blötlägger du cirka 1 tsk spirulina i 1 dl vatten i kylskåp över natten. Dagen efter har du en rejäl blå ton att leka med, och det bästa är att det är ett helt växtbaserat och naturligt färgämne. Tänk på att om veganglassen eller vegandrycken inte är helt vit så påverkas den smurfblå färgen. Men vi tycker självklart du ska välja det du tycker är gott! 

Nyttig vegansk glassdrink

Här får du ett toppensmarrigt recept:

Ingredienser:

  • Spirulina Sprinkles
  • Veganglass, vanilj
  • Vegansk vispgrädde
  • Mandelmjölk/sojamjölk/havremjölk/kokosmjölk – välj det du gillar bäst! 

Gör så här:

  1. Vispa vegangrädden. Tips: smaksätt med socker eller citronzest för extra zing.
  2. Lägg vegoglass, mandelmjölk (eller liknande) och spriulina i en mixer. Har du blötlagt spirulina över natten så ta ca. 1/2 tsk blå spirulinavatten från blötläggningen. Börja med lite och öka vid behov, smaka av under tiden!
    MIXA!
  3. Häll upp i vackra glas och toppa med den vispade vegogrädden. Spritsa grädden om du vill snofsa till det. Sprinkla lite Spirulina Sprinkles på toppen som extra piff.
  4. Servera!