Pressmeddelanden

Simris Alg förstärker styrelsen

Valberedningen för Simris Alg AB (publ) har lämnat sitt förslag till ny styrelse inför årsstämman den 8 maj 2018. En enhällig valberedning föreslår nyval av Pia Gideon som styrelseordförande samt Louise Nicolin och Robin Gustafsson som ledamöter. Omval föreslås av Fredrika Gullfot och Adam Springfeldt.

Pia Gideon har bred erfarenhet från styrelseuppdrag i både börsnoterade, statliga och privata startup-bolag. Idag är hon ordförande i Klövern och styrelseledamot i Apoteket, Metria och Qlucore. Hon är civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm och har executive training från Columbia University. Pia Gideon har varit verksam inom Ericssonkoncernen där hon haft olika befattningar inom marknadsföring och kommunikation, såväl i Nordamerika som globalt. Pia har också varit verksam som finansanalytiker och ekonomijournalist.

Louise Nicolin är verksam i ett flertal styrelser för noterade och onoterade bolag såsom AB Better Business World Wide Sweden (ordförande), Volati, VBG Group, Dellner Couplers, Enzymatica och UppdragsHuset Sverige. Hon har gedigen bakgrund inom kvalitetssäkring och regulatoriska frågor, bland annat som marknadschef och affärsområdeschef i Plantvision, och VD och grundare för Nicolin Consulting AB. Louise är civilingenjör i molekylär bioteknik från Uppsala Universitet och har en Executive MBA från Stockholm School of Business samt en internationell styrelseutbildning från Insead.

Robin Gustafsson är medgrundare och tidigare VD för e-handelsspecialistbolaget Avensia, noterat på First North, där han i många år arbetat med e-handel för företag inom skilda branscher, från bygghandel och elektronik till skönhet och mode. Robin är idag styrelseordförande i Finwire Media, ledamot i CoolStuff och är nominerad till Avensias styrelse inför årsstämman senare i maj. Han är civilingenjör från Lunds Tekniska Högskola.

Fredrika Gullfot, VD och grundare Simris Alg, och Adam Springfeldt, Creative Director Acne London, föreslås till omval som ledamöter, medan Anders Laurin och Christian Erhardt önskat bli entledigade för att ägna sig åt andra uppdrag.

“Vi är mycket glada över att kunna presentera en stark och professionell laguppställning med både djup och bredd, nu när det handlar om att på allvar ta Simris ut i världen,” kommenterar VD och grundaren Fredrika Gullfot. “Fokus har legat på börserfarenhet, internationell tyngd och inte minst e-handel, som är en strategisk nyckelfråga för Simris.”

Enligt Simris Algs bolagsordning skall styrelsen bestå av minst tre och högst fem ledamöter. Valberedningen har i enlighet med stämmans beslut bestått av Nils Andersson (ordf), Anders Laurin och Fredrika Gullfot.

Ladda ned

Release

Event

  • 11 maj 2017: Årsstämma i Hammenhög med visning av algfarmen
  • 8 maj 2018: Årsstämma i Hammenhög med visning av algfarmen

Video

Simris Alg – Vd kommenterar kvartalet som gått Q3-2017

 

Simris Alg träder in på den europeiska marknaden Q2-2017

 

170222 FinwireTV: #Sitdown Simris Alg bokslutskommuniké 2016

 

161111 FinwireTV: #Sitdown Simris Alg Q3-2016

 

160824 FinwireTV: #Sitdown Simris Alg Q2-2016

 

160422 EFN: intervju i samband med första handelsdag

 

160324 FinwireTV: #HemmaHos Simris Alg

Analyser

160408 SvD Börspuls Peter Benson/Daniel Hniopek
Algerna blomstrar om Simris visar ny kärnkompetens